Veerle Mullens - Klinisch Orthopedagoog

"De drijfveer achter VONK zit voor mij in het creëren van een plek waar jongeren zichzelf kunnen zijn, geprikkeld worden op verschillende manieren en de ruimte voelen om te vallen en weer op te staan.  Omringd door andere jongeren en een gedreven VONK team. Ouders of andere belangrijke personen kunnen in dit verhaal zeker ook niet ontbreken. Want juist in die ‘samen’ zit de grootste kracht."

Ondertussen werk ik bijna 15 jaar met jongeren en hun gezinnen binnen verschillende settings  (gaande van groepsleiding, naar thuisbegeleider binnen het VAPH, tot therapeut binnen de kinder-en jeugdpsychiatrie). Tot op de dag van vandaag blijven mensen mij ongelooflijk boeien en blijf ik versteld staan van hun veerkracht en talenten, ook al zijn deze soms ondergesneeuwd. Ieder met zijn eigen verhaal, zijn eigen zoeken, zijn eigen dromen,… maar allen verlangend naar verbinding, naar een zinvolle invulling van hun leven, naar gezien worden, erkenning en liefde. Het is juist dit  samen op weg gaan, dat maakt dat ik hou van mijn job als hulpverlener. Hierbij blijft het vinden van een gezamenlijk taal een uitdaging. Naast samen spreken, zijn er soms andere ingangen nodig om vorm te geven aan dat wat (nog) niet in woorden uit te drukken is. Creatieve methodieken zijn hier voor mij zeer helpend bij. In de creatieve ateliers, maar ook in de individuele gesprekken laat ik ze dan ook graag aan bod komen.

Verder geloof ik heel erg in de kracht van letterlijk “samen op pad gaan”. De mooiste gesprekken ontstaan vaak wanneer je naast elkaar wandelt, met je hoofd overal en nergens… Doorheen de jaren heb ik mijn hart verloren aan de bergen. Of het nu is om zalig te skiën of om te wandelen. Steeds hebben ze iets magisch… steeds laten ze je tegelijkertijd klein en groots voelen. Ik droom er dan ook al heel lang van om met een groep jongeren samen een staptocht te maken. Wat zou het fantastisch zijn als we dit binnen VONK kunnen realiseren.

De drijfveer achter VONK zit voor mij in het creëren van een plek waar jongeren zichzelf kunnen zijn, geprikkeld worden op verschillende manieren en de ruimte voelen om te vallen en weer op te staan. Omringd door andere jongeren en een gedreven VONK team. Ouders of andere belangrijke personen kunnen in dit verhaal zeker ook niet ontbreken. Want juist in die ‘samen’ zit de grootste kracht.

Ook buiten VONK, zijn het mensen die me gelukkig maken en laat ik me graag omringen door mijn geweldige dochter, familie en vrienden. Ik ben heel snel enthousiast te maken voor leuke uitstapjes, samen iets te gaan drinken, naar toneel te gaan, een weekendje weg…  Eigenlijk alles wat ons de kans geeft om gezellig samen te zijn en te ‘tetteren’. Stil zitten is me niet echt eigen, al kan ik ook enorm genieten van ‘niets doen’ en vertragen. En al zeker als het in de zon is!