Hans Dockx - Sociaal-cultureel werker (jeugdwerk)

"Bij VONK kan ik verschillende passies combineren. Tijdens coaching trajecten ga ik graag op zoek naar wat jongeren zelf kunnen doen om een stap vooruit te zetten. Daarnaast hou ik van werken met mijn handen en heb ik een liefde voor natuurlijke materialen als hout en klei. Dit wil ik bij Vonk graag inzetten om talenten te ontdekken en een tegengewicht te bieden aan de vaak virtuele wereld."

Als jeugdhuisondersteuner in een diverse stad als Antwerpen heb ik heel wat boeiende initiatieven van, voor en door jongeren leren kennen. Na 10 jaar werken in het jeugdwerk, ontdekte ik hoe belangrijk (experimenteer)ruimte en tijd zijn voor de ontwikkeling van de eigen identiteit, het vinden van je passie en het ontbranden van je innerlijke ‘vonk’.

 

Maar het jeugdwerk drukte me ook met de neus op het feit dat heel wat jongeren, bij gebrek aan ademruimte, vastlopen in een erg drukke en veeleisende samenleving. Ik was dus meteen enthousiast toen Wendi over VONK vertelde.

 

Bij VONK kan ik verschillende passies combineren. Tijdens coaching trajecten ga ik graag op zoek naar wat jongeren zelf kunnen doen om een stap vooruit te zetten. Daarnaast hou ik van werken met mijn handen en heb ik een liefde voor natuurlijke materialen als hout en klei. Dit wil ik bij Vonk graag inzetten om talenten te ontdekken en een tegengewicht te bieden aan de vaak virtuele wereld.

 

Als inwoner van de stad geniet ik enorm van de vergezichten, het groen en de dieren bij VONK. Ik hou van fietsen, van reizen met de trein en af en toe een frisse duik (ook in de winter). In september begin ik al af te tellen tot de eerste sneeuw! Als drummer zorg ik voor de beats in verschillende bands en naast mijn mooie gezin ben ik ook in de wolken van deltavliegen.


«   »